La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dissabte, 28 de gener del 2012

JOSEP M. ESPINÀS I FRANCESC BURRULL Les Cançons De Les Joguines


L'escriptor Josep M. Espinàs i el compositor i arranjador Francesc Burrull, tots dos molts vinculats al moviment de la Nova Cançó catalana, entre el 1965 i el 1970 varen gravar una sèrie  de cançons infantils amb la intenció que sonessin modernes. Varen ser publicades en 4 ep's Cançons Per a Encarrilar Criatures, Cançons De Les Bèsties, Cançons amb Endevinalles i aquest Les Cançons De Les Joguines. Tots els temes tenen un aire molt Lounge amb una brillant orquestració. Destaquen les percussions (bongos i vibràfons), les guitarres ie-ies i sobretot la secció de vents.

D'aquest ep, publicat per Concèntric i Cavall Fort el 1968, 3penics en destaca La Cançó del Cavall, un tema elegant d'influència jamaicana que... es podria considerar el primer reggae infantil català de la història?




i La Cançó del Camió un brillant exemple de bossa-jazzy-lounge amb saxos i trompetes que recorda els millors temes de Herb Alpert i la seva Tijuana Brass.

La Cançó del Camió