La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dimarts, 31 de juliol del 2012

DEEP PURPLE Hush! - One More Rainy Day

Acabat d'arribar de terres sicilianes carregat amb un parell de singles que he trobat pel camí.

En una llibreria de vell de la ciutat de Catania vaig tenir la sorpresa de trobar el single original italià de Hush!,  Va ser el venedor de la botiga que em va comentar la notícia de la mort de Jon Lord just tres dies abans.

Jon Lord, virtuós del Hammond, comença la seva carrera a principis dels anys 60 amb agrupacions com The Artwoods (amb el germà gran del Ron Wood dels Stones) o The Roundabouts. Molt influenciat pel jazz (de Jack McDuff o Jimmy Smith) i la música clàssica (especialment de Bach) va donar un to de virtuosisme i elegància en el que seria el seu principal projecte musical, Deep Purple. Compositor de peces mítiques com Smoke On the Water o Child In Time també es recordarà per haver composat l'obra Concerto for Group and Orchestra, gravat a l'Albert Hall de Londres el 1969 amb la Royal Philharmonic Orchestra i el grup, on es mescla la música clàssica i el rock sinfònic psicodèlic característic de la banda.

Però tornant a Hush!, direm que és un gran tema de Joe South composada perquè la interpretés Billy Joe Royal i que Deep Purple va versionar magistralment el 1968 en el seu increïble primer elapé. Va ser el primer gran èxit de la banda i va encetar una carrera que deixaria a Deep Purple (juntament amb Led zeppelin i Black Sabbath) en el pòdium de les bandes pioneres del rock dur (cadascú decidirà la primera, segona i tercera posició. 3penics ho té claríssim).

La veritat és que l'exemplar està en un estat inpunxable. 3penics, però, disposa d'una reedició alemana del single en un estat inmillorable.



No us perdeu el directe!