La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dimecres, 19 de novembre del 2014

LATIN COMBO I'm a Man - Papa's Got a Brand New Bag - I Put Spell On You - Together Till The End Of Time


Darrer dels epés de Latin Combo i una bomba atòmica aborigen de groove funk i soul.

Els Latin Combo varen ser un grup aparegut a la Barcelona de finals dels 50 i fundat per Agapit Torrent, Francesc Burrull, Jaume Villagrasa i Jordi Coll. Durant els primers anys de la dècada dels anys 60 publiquen una desena de singles i epés amb un repertori jazzístic amb aires de latin i èxits melòdics del moment. Durant aquests anys alguns músics abandonen la formació i se n'afegeixen de nous com el teclista barceloní Manuel Gas i Cabré.

I llavors el 1967 apareix aquest rar epé promocional, que s'allunya del que Latin Combo ens tenia acostumats, amb un mostrari del millor soul funk i blues del moment, versionant temes d'autèntics monstres com I'm a Man de Steve Winwood de The Spencer Davis Group, el Papa's Got a Brand New Bag de James Brown o el I Put a Spell On You de Screamin' Jay Hawkins.







Darrere aquesta excepcional gravació hi ha Ramón Farran (bateria) Ricard Roda (saxo, clarinet i flauta), Manolo Gas (teclats), Eduard Gracia (baix) i Errol Woiski (guitarra i veu) que era la formació dels Latin Combo l'any 67.


Ja a finals de la dècada dels 60 hi ha més canvis en el grup, entre d'altres Cosme Adrover relleva al pianista Manolo Gas, i el grup es trasllada a Mallorca per seguir la seva carrera musical. Part de la informació d'aquesta publicació prové de primera mà del mateix Cosme Adrover i també d'Errol Woiski.

1 comentari:

SUSQUEDA54 ha dit...

Hola Xesco: moltes gràcies per les identitats que m'has aportat a l'entrada del meu blog corresponent als LATIN COMBO!
Deixo l'enllaç per si algú hi està interessat:
http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com.es/2013/08/latin-combo.html